Mag ik deze dans van jou?

Aanmelden voor de danslessen van Dans op Recept

Bekijk ons aanbod en schrijf je in.

LucasKemper_DansOpRecept_Drachten_HR-25[7968]1

Danslessen voor mensen met de ziekte van Parkinson

Deze danslessen zijn speciaal ontwikkeld voor mensen met Parkinson. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat dansen een positieve invloed op de fysieke en mentale gezondheid heeft. Ook geschikt voor mensen in een rolstoel.

Danslessen voor mensen met niet- aangeboren hersenletsel

Deze lessen zijn speciaal ontwikkeld voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Dit is hersenletsel als gevolg van o.a. beroerte, ongeluk of een tumor. Ook geschikt voor mensen in een rolstoel.

Danslessen voor mensen met langdurige pijnklachten

Deze danslessen zijn speciaal ontwikkeld voor mensen met pijnklachten, zoals fibromyalgie, reumatoïde artritis of artrose of chronische nek, hoofd- en rugpijn. Iedereen kan meedoen!

Gemixte danslessen

Samen dansen is plezier, ontspanning en gezond. De gemixte danslessen zijn geschikt voor iedereen die zich fitter wil voelen en wil ervaren wat je lichaam nog allemaal kan.

Op een aantal locaties in Friesland bieden we gemixte danslessen aan voor iedereen, ziek of niet ziek. Bekijk ons lesrooster.

 

Danslab voor mensen met MS

Vanaf 2 november 2023 starten we wegens het succes van de eerste blok, een tweede blok danslessen speciaal voor mensen met MS in Leeuwarden. Aantal lessen: 10. De danslessen zijn voor iedereen die kennis wil maken met dansen. Danservaring is niet nodig.  

Danslessen binnen zorginstellingen

Dans op Recept biedt ook danslessen aan binnen (woon) zorginstellingen. Wilt u ook danslessen binnen uw zorginstelling of organisatie, neem dan contact met ons.

Over Dans op Recept

Dans op Recept is onbeperkt dansplezier, voor iedereen. Danservaring is niet nodig, iedereen kan bewegen. De professionele dansdocenten van Dans op Recept geven wekelijkse danslessen in Friesland, Groningen en Drenthe. Samen dansen ontspant, verbindt en laat zien wat je nog wel allemaal kunt. In 2020 wonnen we de landelijke &Award van de Code Diversiteit & Inclusie. Deze stimuleringsprijs is voor ons landelijke erkenning van ons werk.

Citaat van een van onze deelnemers: “Als ik dans voel ik me even geen patiënt!”

Bekijk in het filmpje hiernaast het verhaal van Parkinson-verpleegkundige Brechtje vanuit het MCL over het effect van de danslessen op haar patienten.

Al onze danslessen zijn in samenwerking met Revalidatie Friesland ontwikkeld.

Wetenschappelijke onderbouwing

Dans op Recept werkt samen met het Revalidatie Expertise Centrum voor Muziek en Dans van Revalidatie Friesland.

Vanuit dit expertise centrum wordt wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de effecten van dans op mensen met Parkinson, Niet Aangeboren Hersenletsel en Chronische Pijn.

In deze video vertelt revalidatiearts Wya Feenstra meer over het onderzoek.

Meer informatie vind je ook op de website van Revalidatie Friesland.