Even voorstellen Miranda van Toor

Kan je iets over jezelf vertellen? 

Miranda van Toor is dansdocent en maker. In 2005 behaalde ze haar Bachelor of Dance aan de dansacademie in Arnhem. Sinds 2018 geeft Miranda met veel plezier en passie Dans op Recept-lessen. In 2021 rondde ze haar master Kunsteducatie aan de Hanze Hogeschool in Groningen af.  

“Ik woon sinds 2016 met mijn gezin in Zuidlaren. Oorspronkelijk kom ik uit Veenendaal. Het werk van mijn man heeft ons naar het Noorden gebracht. En het bevalt ons erg goed. Ik heb zelf altijd in een dansgezelschap gedanst en ik geef nu vooral les. Ik geef nu voornamelijk les in de buurt van waar ik woon (Veendam, Hoogezand, Assen, Zuidlaren, Stadskanaal).” 

Waarom werk je voor Dans op Recept? 

“Marlien Seinstra heeft mij destijds gevraagd of ik danslessen wilde geven voor Dans op Recept. Toen was ik nog wat twijfelachtig, maar inmiddels ben ik helemaal om. Plezier en ontspanning staan voorop in mijn lessen. Ik vind het mooi dat ik mijn passie voor dans kan inzetten bij het lesgeven aan mensen die daar veel baat bij hebben. De sfeer is altijd erg ontspannen in de groepen en veel mensen zijn erg dankbaar na het wekelijkse uurtje dansles.”  

Waar ben je trots op? 

“Ik vind het een fijn gevoel dat ik dans in kan zetten voor deze doelgroepen. Toen ik zelf danste bij een dansgezelschap wilde ik altijd beter worden als danser. De focus lag op de technische uitvoering van dans. Ik ben er trots op dat ik de switch heb kunnen maken naar de meerwaarde van dansen met elkaar. Dansen zorgt voor verbinding en plezier. Dansen maakt blij en positief. Dansen heeft daardoor voor mij een andere betekenis gekregen en ik haal er veel voldoening uit.” 

Sinds 2023 geven we op verschillende locaties in Groningen en Drenthe ook onze danslessen. “Ik hoop dat Dans op Recept ook in deze provincies steeds bekender wordt. Eind 2024 willen we in Groningen en in Drenthe een dansvoorstelling ontwikkelen. In deze voorstellingen wordt gedanst door de deelnemers van de danslessen. Het gaat hierbij om de deelnemers van de wekelijkse danslessen van Dans op Recept van alle locaties in Groningen en  Drenthe. We willen hiermee bijdragen aan een breder begrip en empathie voor mensen met een chronische ziekte in een artistieke setting, want juist kunst heeft de functie om ons na te laten denken over onszelf en over onze samenleving.” 

Ontdek ons andere nieuws

Even voorstellen Miranda van Toor

Kan je iets over jezelf vertellen?  Miranda van Toor is dansdocent en maker. In 2005 behaalde ze haar Bachelor of Dance aan de dansacademie in Arnhem. Sinds 2018 geeft Miranda met veel plezier