06 - 25 19 00 35 info@dansoprecept.nl

Nieuws

Effecten Dans op Recept op mensen met Parkinson nu ook wetenschappelijk onderbouwd!

 

 

 

Het is zover! De eerste wetenschappelijke publicatie naar het effect van de danslessen van Dans op Recept voor mensen met Parkinson is een feit.

Het onderzoek, uitgevoerd door de Revalidatie Friesland Academie in samenwerking met Parkinson Centrum Nijmegen, laat zien dat de danslessen een gunstig effect hebben op het zelfvertrouwen, de kwaliteit van leven en de motorische symptomen van de ziekte.

Lees hier het hele onderzoek:

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/35763112/

Lees nu ons nieuwe eindverslag van Dans op Recept 

 

 

 

Lees hier wat we tussen 2020 tot 2022 hebben gedaan binnen het project Dans op Recept.

Fantastisch nieuws: De Friesland vergoedt per 1 januari 2022 als eerste zorgverzekeraar in Nederland de danslessen voor mensen met Parkinson

Vanaf 1 januari 2022 worden de danslessen van Dans op Recept voor mensen met de ziekte van Parkinson (gedeeltelijk) vergoed door De Friesland. Daarmee is De Friesland de eerste zorgverzekeraar die het belang van dans en beweging onder leiding van professionele dansdocenten, door Dans op Recept, erkent. We geven dansles op tien locaties verdeeld over heel Friesland. Vergoeding van de danslessen vindt plaats vanuit de aanvullende verzekeringen AV Extra en AV Optimaal van De Friesland.

Wil je meer weten, lees dan hier verder.

Dans op Recept in Hart van Nederland

Naar aanleiding van het goede nieuws van De Friesland, zie bericht hierboven, kwam Hart van Nederland bij ons langs. Je ziet de uitzending van 10 september 2021 hiernaast.

Dans op Recept biedt online danslessen aan

Elke maandagochtend van 10.00 tot 10.45 uur biedt Dans op Recept online danslessen aan, voor iedereen die wel graag wil bewegen maar hier niet de deur voor uit wil. Kosten per les zijn €5,00. We bieden blokken aan van 10 lessen. Wil je meedoen, stuur een mail naar: contact@dansoprecept.nl

Bekijk nu onze voorstelling Een week uit het leven van…

Bekijk hier de voorstelling.

Graag willen we nog een keer de bijzondere voorstelling Een week uit het leven van… met je delen. Wij vragen hiervoor geen financiële bijdrage, maar draag je het project Dans op Recept een warm hart toe, dan vragen wij je een vrijwillige donatie te doen voor het bekijken van de voorstelling.

Je kunt deze bijdrage overmaken op rekeningnummer: NL14RABO0305391984. t.n.v. Stichting DeDansDivisie.

Aan de inclusieve dansvoorstelling Een week uit het leven van… namen 80 mensen met de ziekte van Parkinson deel. Allemaal deelnemers van de danslessen van Dans op Recept uit heel Friesland. Daarnaast namen 10 mantelzorgers en 15 professionele dansers deel. In beeld, dans, tekst en live muziek nemen de spelers je in deze voorstelling mee in hun dagelijks leven.

De voorstelling was te zien op 29 oktober 2019 in Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden. 

Lees het interview van de Code Diversiteit & Inclusie met Dans op Recept over het winnen van de &Award:

‘Het mooie van inclusief werken is dat je veel inspiratie opdoet van elkaar.’

 

Eind 2020 won het project Dans op Recept de landelijke &Award organisatie prijs. Naar aanleiding van deze prijs werden Marlien Seinstra en Marloes Schreur geïnterviewd.

Het interview lees je hier:

https://codedi.nl/inspiratie-tips/het-mooie-van-inclusief-werken-is-dat-je-veel-inspiratie-opdoet-van-elkaar/

 

Foto: dansvoorstelling ‘Een week uit het leven van’
Fotograaf: Johan van der Klaauw.

Waarom bewegen goed is voor mensen met de ziekte van Parkinson

In de uitzending van Parkinson TV hiernaast bespreken de gasten het belang van beweging, zoals dans, voor mensen met de ziekte van Parkinson. Te gast zijn dr. Bas Bloem, fysiotherapeut, Marlies van Nimwegen, dansdocent Marlien Seinstra en Marinus Geurtsen (Parkinsonpatient).

Parkinson TV is een initiatief van ParkinsonNet, een landelijk netwerk van zorgverleners die zich inzetten voor de beste zorg voor patiënten met Parkinson.