Interview Ids Tjaarda

Even voorstellen Ids Tjaarda

Kan je iets over jezelf vertellen?

Ik ben Ids (26 jaar) en ik woon in Leeuwarden. Ik werk als projectondersteuner bij Dans op Recept. Ik ben artiest en performer onder de naam Blondeau. Ik maak m’n eigen muziek. Ik probeer dingen te combineren, zoals fashion en muziek. Het moet voor mij wel echt een show zijn. Ik doe mee aan het traject Tweespraak waar ik mij focus op een combinatie van performance art en mijn werk als Blondeau.”

Ids werkt nu aan nieuwe muziek en is druk aan het schrijven. “Ik hoop dat mijn muziek snel uitkomt!”

Ids is medeoprichter van Queer Factory (2023). “Met Queer Factory willen we door middel van cultuur een veilige plek creëren voor queers en allies. We merken dat de community versnipperd is en dat er behoefte is aan een veilige plek voor verbinding en ontmoeting. We organiseren vanuit Queer Factory diverse evenementen zoals onder andere de Drag-Pubquiz en we verzorgen het nachtprogramma Fenix Festival tijdens de Friese Lente.”

Naast Dans op Recept werkt Ids ook voor Platform Popcultuur Friesland. Daar werkt hij aan fair pay voor Friese artiesten. “Ik coördineer het programma van het festival de Friese Lente en ik ben projectleider ZolderkamerPioniers waar we een platform bieden aan dj/producers.”  Ids is ook vaak in Groningen te vinden waar zijn vriend woont.

Waarom werk je voor Dans op Recept?

“Inclusie staat voor mij centraal in alles wat ik doe. Ik voel mij heel erg verbonden bij Dans op Recept. Ik word gewoon heel erg blij van dit werk.”

Waar ben je trots op? “Ik ben trots op vooral de kleine dingen zoals de telefoontjes die ik binnen krijg van onze deelnemers. Mensen zijn vaak heel blij dat ze kunnen dansen. Dat zijn vaak de mooiste telefoontjes! Met Dans op Recept voegen we echt iets toe. Het is heel waardevol om hieraan te mogen bijdragen.”  In de toekomst wil Ids zich verder ontwikkelen als artiest en performer Blondeau. “Voor nu vind ik de combinatie van alles wat ik doe heel leuk.”

Ontdek ons andere nieuws

Interview Nynke Dölle

De maand maart was ‘Endometriose Awareness Maand’ om aandacht te vragen voor de ziekte die 1 op de 10 vrouwen heeft. Daarom deelt onze projectleider Nynke haar persoonlijke verhaal. Om bewustwording te

Interview Ids Tjaarda

Even voorstellen Ids Tjaarda Kan je iets over jezelf vertellen? Ik ben Ids (26 jaar) en ik woon in Leeuwarden. Ik werk als projectondersteuner bij Dans op Recept. Ik ben artiest en