Over Dans op Recept

Waarom wil je dansen?

Onze deelnemers geven aan dat ze zich fitter voelen. Ze krijgen meer zelfvertrouwen, hebben plezier, contact met anderen en ontdekken wat hun lichaam allemaal nog wél kan. We werken vanuit ieder zijn of haar mogelijkheden en daarbij houden we altijd rekening met de beperkingen die er zijn. Zo zijn de lessen laagdrempeliger en beter vol te houden. En niet onbelangrijk… de koffiemomenten voor en na de les worden door de deelnemers erg gewaardeerd.

Wat is onze missie?

Met Dans op Recept willen we aansluiten bij de persoonlijke behoeften en mogelijkheden van mensen met een chronische ziekte. Dans op Recept werkt vanuit het concept van positieve gezondheid. We leggen met onze lessen de nadruk op veerkracht, eigen regie, zingeving en het aanpassingsvermogen van de mens en niet op de beperkingen of ziekte zelf.

Dans verbindt zowel sociaal, medisch als cultureel. Dat geldt niet alleen voor de deelnemers. Onze missie is de verschillende domeinen van zorg, cultuur en welzijn met elkaar te verbinden en samen te werken aan de verbetering van de levenskwaliteit van ouderen en mensen met een chronische ziekte.

We streven naar meer normalisering in het medisch domein, de zorgsectoren en bij de overheid van het doorverwijzen van langdurig zieke mensen naar cultuurparticipatie.

LucasKemper_DansOpRecept_Drachten_LR-73[7959]

Voor wie is Dans op Recept

Dans op Recept is voor iedereen die door middel van lichamelijke beweging wil ontspannen met gelijkgestemden.

Citaat van een van onze deelnemers: 

Ik ervaar het dansen erg positief. Het bewegen en oefenen met muziek van ongebruikte spieren en gewrichten is prettig, ook is mijn brein extra actief. En dat onder professionele leiding. Het nodigt ook uit om ietsje verder te gaan. Erg leuk dat mijn man ook mee mag doen. Gezellig even koffie/thee drinken en gezellige ontmoetingen. Moe, vrolijk en voldaan keren we huiswaarts!”