Ons Team

Dansdocenten - Dans op Recept

Naast een projectteam van zes medewerkers, beschikt Dans op Recept over een groot team van dansdocenten.

Marlien Seinstra
Leeuwarden

Marlien Seinstra (Leeuwarden) is directeur bestuurder van Stichting DeDansDivisie, Dans op Recept en Het generatiehuis. Ze geeft sinds 2016 wekelijks dansles aan mensen met Parkinson.

Marlien: “Ik dans al mijn hele leven en weet hoe fijn het is om te kunnen bewegen. Daarom ben ik ook zo blij dat we met Dans op Recept mensen een uurtje kunnen laten meedansen, zodat ze zich even geen patiënt hoeven te voelen.”

Trudi Nolte
Franeker, Harlingen, Wolvega, Drachten, Meppel, Appelscha, Leeuwarden

Trudi Nolte komt uit Gorinchem en woont nu in Wolvega. Vijftien jaar geleden kwam ze terecht bij de Jeugd Dans Opleiding Friesland, waar ze met veel liefde les gaf in Klassiek Ballet. Ze studeerde af aan de Rotterdamse Dansacademie met hoofdvakken Klassiek en Jazz. Sinds 2018 werkt ze voor Dans op Recept.

Trudi: “Het plezier dat ik mensen zie beleven in mijn lessen is voor mij van het grootste belang en geeft me motivatie en voldoening.”

Trijntje de Vries
Heerenveen, Leeuwarden, Noorderbreedte, Beetsterzwaag, Buitenpost

Trijntje de Vries komt uit Nieuwehorne, vlakbij Heerenveen. Ze werkt sinds 2018 Dans op Recept. Trijntje haalde in 2012 haar diploma voor de opleiding Danstherapie, daarnaast is ze afgestudeerd als Artiest Dans aan het Friesland College en heeft ze ook de opleiding Sociaal Pedagogisch Werk gedaan.

Trijntje: “Voor mij is dans en muziek iets wat echt mensen kan raken. Waarbij ze blijdschap kunnen ervaren maar ook verdriet en alles wat daar tussen in zit. Om het gezellig te houden gebruik ook graag een beetje humor in de les.”

Niels van der Wal
Sneek

Niels van der Wal heeft een passie voor dans die als kind al duidelijk werd. Hij begon al jong met Klassiek ballet en Jazzballet. Later volgde hij de vooropleiding voor het Nationaal Ballet. Niels werkt al tien jaar als dansdocent voor het Kunstencentrum Atrium in Sneek en sinds 2018 voor Dans op Recept. 

Niels: “Ik vind het geweldig om mijn passie voor dans over te brengen naar mijn leerlingen. De liefde voor dans en het plezier dat je van dansen krijgt, vind ik belangrijk om over te brengen in mijn lessen. Iedere leerling is speciaal en ik probeer ze zelfvertrouwen te geven om zich te durven uiten.”

LucasKemper_DansOpRecept_Drachten_LR-69[7963]
Miranda van Toor
Assen, Drachten, Hoogezand, Zuidlaren, Veendam

Miranda van Toor is dansdocent en -maker. In 2005 behaalde ze haar Bachelor of Dance aan de dansacademie in Arnhem. 
Sinds 2018 geeft Miranda met veel plezier en passie Dans op Recept-lessen in Drachten. In 2021 rondde ze haar master Kunsteducatie aan de Hanze Hogeschool in Groningen af. 

Miranda: “Plezier en ontspanning staan voorop in mijn lessen. Ik vind het mooi dat ik mijn passie voor dans kan inzetten bij het lesgeven aan mensen die daar veel baat bij hebben. De wekelijkse lessen geven positieve energie aan de cursisten en daar word ik blij van.”

foto Eva website
Éva Thoman
Leeuwarden, Ureterp, Stiens, Grou, Gorredijk, Drachten

Éva Thoman komt uit Hongarije en ze woont in Goutum vlakbij Leeuwarden. Éva is klassiek uitvoerend balletdanseres, dansdocent en yoga docent. Ze danste bij het Hongaarse Szegedi ballet. In 2005 studeerde Éva af bij de docentenopleiding van de Fontys Dance Academy in Tilburg.

Ze richtte in 2008 haar eigen praktijk Éva dans&yoga op.

 

Éva: “Dans geeft mij een vrij en blij gevoel. Dansen geeft ook meer ruimte en andere perspectieven. Dans haalt mij uit mijn hoofd en brengt mij in contact met mijn lichaam. Door dans kunnen magische momenten ontstaan tussen de mensen. .. en daarom geef ik dansles.”

Lisette
Lisette Seubring
Winsum

Lisette Seubring is dansdocent, danseres en (musical)actrice. Ze studeerde dans aan het Lucia Marthas Institute for Performing Arts in Groningen, waar ze na de vooropleiding ook de opleiding succesvol afrondde. Na haar afstuderen stond Lisette in vele producties., waaronder ook als  actrice in verschillende Nederlandse films. Momenteel vertolkt Lisette de rol van Kate McGowan in de musical Titanic.

Lisette: ”Het plezier dat ik mensen zie beleven in mijn lessen en de afleiding die ik daarmee kan bieden aan mensen die daar baat bij hebben geven mij motivatie en voldoening. Als docent wil ik laten zien dat dans toegankelijk én belangrijk is voor iedereen. Even een uurtje geen patiënt hoeven voelen en samen genieten van dans. Voel je fitter, heb plezier met anderen en zing gerust uit volle borst mee!”

image3
Marloes Veenstra
Gorredijk, Joure

Mijn naam is Marloes Veenstra, danscoach, dansdocent en inmiddels 5 jaar eigenaresse van de dansschool Dance Shape in Joure.
Al sinds klein meisje is dansen mijn grootste passie. Het gaat gewoon vanzelf. Door de jaren heen heb ik veel moois op dansgebied mogen ervaren en ondernemen. Van mijn eerste balletles tot aan het dansen in prachtig aangeklede diner shows !Als danseres ontdekte ik dat ik meer wilde geven dan alleen de performance. Het plaatje op het podium. Ik wilde een verhaal vertellen. Dat dans leeft! En dit wilde ik als docent ook mijn leerlingen bijbrengen. En zo is mijn danspassie steeds meer gegroeid naar het dansen vanuit je hart! En de behoeftes van het lichaam.

tialda
Tialda Goodijk
Bolsward, Gorredijk

Na haar opleiding aan de Pedagogische Academie heeft Tialda een dansopleiding gevolgd in Amsterdam waar ze ook als danser heeft gewerkt. Daarna is ze naar Amerika vertrokken om bij een Dance Company in Houston te gaan dansen. Terug in Nederland heeft ze als groepsleerkracht aan een ZML-school gewerkt en als jazz- en tapdansdocent in Amsterdam, Heerenveen en Sneek.

Tialda: “Dans is meer dan bewegen alleen, dans staat voor passie, plezier, ruimte, verbinden, contact, alertheid, kracht, souplesse en vooral vertrouwen in jezelf. Dans maakt blij!!!”

elise_44A7180
Elise Warmelink
Groningen, Haren, Winschoten, Roden, Appingedam

Elise Warmelink is allround dansdocent. In 2018 studeerde Elise af bij de docentenopleiding van de Fontys Dance Academy in Tilburg. Naast het lesgeven is ze zelf ook nog vaak in danslessen te vinden. 

Elise: “Dansen is altijd mijn passie geweest en ik ben dan ook enorm blij dat ik deze passie nu kan delen met de leerlingen in mijn danslessen. In een dansles kan ik mijn zorgen even vergeten door in beweging te zijn en me te verliezen in de muziek. Ik wens alle dansers in mijn lessen dit gevoel ook toe.” 

Marjan Oostmeijer
Emmen

Marjan Oostmeijer is lang geleden begonnen als freelance dansdocent en doorgegroeid tot artistiek directeur van danstheater ZiRR dat kinderdansvoorstellingen voor theaters en het onderwijs maakte. Momenteel werkt ze als adviseur voor Stichting Kunst en Cultuur in Drenthe en heb mijn eigen onderneming NO-LABEL dans & figurentheater.

Marjan: “Af en toe even niets doen, de wind door mijn haren voelen, de kleuren van de avondzon zien, dat maakt mij bewust van de wereld om mij heen. Het doet mij kleine dingen waarderen en geeft mij ruimte om te creëren! Samen gaan we mooie momenten creëren en ons laten meevoeren in verwondering via de discipline dans.

Jenny
Jenny Nijkamp
Leeuwarden, Drachten

Jenny geeft al jaren les en houdt van speciale projecten en doelgroepen zoals kinderen, ouderen, mannen, voetbaljongens en mensen met een beperking. Het meest belangrijk in haar lessen is het ontwikkelen van een eigen bewegingstaal.

Haar motto: Iedereen kan dansen en elk lichaam heeft een eigen geschiedenis en vertelt een eigen verhaal.

Pamela Goosen kopie
Pamela Goosen
Ter Apel en Oosterwolde

Pamela Goosen komt uit Zuid Afrika en de afrikaans ritme zit in haar bloed. Zij heeft verschillend dansopleidigen gedaan en volgt momenteel de opleiding “danscoach”. Zij vind het belangrijk om te blijven leren en nieuwe ontwikkelingen op dans gebied te volgen.

Pamela: ik doe werk waar ik zelf blij van wordt, dat maakt mij gelukkig. Als ik gelukkig ben dan kan ik anderen ook gelukkig maken.”

Froukje Zijlstra
Dokkum

Na het afronden van een mbo-dansopleiding in Leeuwarden, ben ik mijn passie blijven volgen. Tegenwoordig werk ik als dansdocent bij Eijer Producties en The factory. Ik heb tevens mijn eigen projectgroep opgericht met de naam ‘NOIR’. NOIR biedt een platform voor zowel beginners als ervaren dansers. Mijn reis heeft me geleerd dat doorzettingsvermogen en liefde voor dans kunnen leiden tot een veelzijdige en boeiende carrière. Ik ben dankbaar voor elke stap van mijn danspad en kijk ernaar uit om nog meer te ontdekken en te delen in de danswereld.

Projectteam - Dans op Recept

Ons projectteam

Marlien Seinstra
Directeur
Nynke Dölle
Projectleider landelijke uitrol Dans op Recept
Marieke Mostert
Zakelijk coördinator, producent Leefmeesters
Ids Tjaarda
Projectondersteuner, administratie, producent Leefmeesters
AnnaLouisaKroijengaProfielfoto-2
Anna Louisa Kroijenga
Social media marketing
Radboud - kopie
Radboud Droog
PR / Communicatie